Wering / Preventie

Wering / Preventie

Het veranderen van de leefomgeving, zodat deze niet meer aantrekkelijk is voor het betreffende dier. Soms kan gebruik gemaakt worden van bouwkundige weringen om te voorkomen dat het dier binnen kan komen.

Een onderdeel van onze activiteiten is het weren van vogels en het voorkomen van overlast van deze dieren.

Duiven en andere vogels kunnen verantwoordelijk zijn voor heel veel overlast, in de vorm van geluid en schade aan uw pand of woning. Met name meeuwen en duiven veroorzaken bij veel bedrijven en gebouwen overlast door hun uitwerpselen. De uitwerpselen van een vogel bevat ammoniak, wat het gevelwerk aantast.

Maar niet alleen overlast is een probleem, ook de hygiëne en de veiligheid komen in gevaar.
Infecties, ziektes en parasieten die vogels bij zich dragen kunnen overspringen op de mens.
Verder zijn de nesten een bron van allerlei schadelijke insecten, die u liever buiten uw pand of woning houdt.

De technieken die we gebruiken bij vogelwering zijn samengesteld om op een effectieve manier maatregelen te treffen tegen het nestelen van vogels zonder deze te verwonden. Vogelwering wordt op maat gemaakt voor iedere individuele locatie en kan bestaan uit netten, pinnen of een draadsysteem.

Vogelwering is nuttig voor ieder gebouw, omdat regenpijpen, goten, ventilatiesystemen en schoorstenen geblokkeerd kunnen raken door uitwerpselen en nesten. Uitwerpselen tasten bovendien daken en gevels aan, die zo gevoelig worden voor waterschade. De uitwerpselen op of aan een pand is ook geen fraai gezicht en nadelig voor uw bedrijfsimago.

Om te voorkomen dat je last van ongedierte krijgt, kunt u uw hout impregneren met houtwormmiddel

Soms is het nodig om bouwkundige aanpassingen toe te passen. Hierdoor bestaat er geen mogelijkheid voor ongedierte meer om toe te dringen tot uw woning of pand.

Leefwijze
De steenmarter heeft een groot territorium en kan per nacht wel 10 tot 15 km afleggen. Het territorium van een mannetje overlapt dat van meerdere vrouwtjes. Hoe groot het territorium is hangt af van de kwaliteit van het gebied waar hij leeft, des te groter het voedsel aanbod, des te kleiner een territorium hoeft te zijn. Grenzen worden gemarkeerd met urine en met geurstof uit kliertjes in de achterpoten.

Een steenmarter slaapt overdag en heeft hiervoor meerdere slaapplaatsen die hij afwisselend bezoekt, de schuilplaatsen kunnen overal zitten zoals: boomholtes, takkenhopen, steenhopen, zolders, vlieringen, stallen, schuurtjes, spouwmuren of ruimte onder daken. Het diertje heeft voldoende aan een doorgang van 5 tot 9 cm om bij zijn schuilplaats te komen.

Overlast
De steenmarter kan op verschillende manieren voor vervelende tot zelfs erge overlast zorgen zoals:

– Vernielingen
– Lawaaioverlast
– Stankoverlast

Voorkomen overlast
De Steenmarter is een beschermde diersoort, dus het is lastig om doeltreffende maatregelen te nemen tegen de Steenmarter. Het diertje bestrijden is strafbaar en raden we u ten strengste af. Belangrijk is om niet zelf te gaan dokteren, maar om hulp in te schakelen. Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en mogen legaal optreden om Steenmarter schade- en overlast te beperken.